Eredeti, angol nyelven érkezik november 17–19. között a Syma csarnokba a legendás Macskák című musical, Andrew Lloyd Webber műve. A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb, Trevor Nunn által rendezett darabja harminc esztendőn keresztül volt a londoni West End vagy éppen a New York-i Broadway legsikeresebb produkciója. Csak az angol fővárosban több mint 9000 alkalommal mutatták be 1981 óta.
Annak sem kell aggódnia, aki esetleg nem érti tökéletesen az angol nyelvet, és ezáltal úgy érezné, hogy nem tudja kellőképpen élvezni az előadást, hiszen a szervezők rájuk is gondoltak.

T. S. Elliot gyönyörű versei, dalszövegei a színpad két oldalán hatalmas kivetítőkön jelennek meg magyar fordításban, azaz gyakorlatilag a musicalt feliratozva nézhetik meg az érdeklődők. Az előadás angol szövege magyar fordításban is látható lesz a színpad két oldalán elhelyezett kivetítőkön, megduplázva az élményt, amelyet T. S. Elliot gyönyörű versei jelentenek.

A fordítás arra a két új dalra is vonatkozik, amelyekkel kiegészült az előadás, és a több mint három évtizeddel ezelőtti bemutatón még nem szerepeltek. Ilyen meglepetésre is készülhetnek ugyanis azok, akik jegyet váltanak és elmennek a Syma csarnokba november közepén.