A 26 éves, arabul beszélő külföldi férfi, aki 2014 júliusától menekültstátusszal él Magyarországon, szeptember 23-án éjjel a Nagyfuvaros utcában kiugrott egy autó elé, majd amikor az megállt, ráült a motorház tetejére, és pénzt követelt a vezetőtől, aki ezt megtagadta.
A sofőr autóban tartózkodó unokatestvére kiszállt a kocsiból, hogy a külföldi férfit leszállítsa a motorháztetőről. Ám ő a zsebéből elővett egy kést, mire a sofőr unokatestvére megijedt és menekülőre fogta. Az arabul beszélő férfi pedig üldözni kezdte a Nagyfuvaros utcában.

Ekkor az autó vezetője követni kezdte őket, hogy segítsen rokonának, de a támadó visszafordult és – a lassan guruló autó motorház tetejére vetve magát – a szélvédőbe vágta a nála lévő kést, és elmenekült a helyszínről.   

Nem ment messzire, mert 10 perccel később a Nagyfuvaros utcában megállított egy járókelőt és arra kérte, hívjon neki mentőt. Eközben átkarolta a sértettet és a nadrágjának hátsó zsebéből kivette a pénztárcáját.Amikor a sértett észrevette és visszakérte azt, dulakodtak, eközben az elkövető többször megharapta a sértettet azért, hogy a pénztárcát megtartsa. A férfi a második helyszínről is elmenekült, azonban a kiérkező járőrök néhány percen belül elfogták.