Kémkedéssel vádolják a német bevándorlásügyi hivatal egyik munkatársát. A férfi állítólag az indiai titkosszolgálatnak adott át kulcsfontosságú információkat a Németországban élő szikh közösségről. 45 törvénysértéssel vádolják, 10 évet is kaphat.
Kémkedés miatt kedden letartóztatták a német bevándorlásügyi hivatal egyik dolgozóját. Az egyelőre anonimitásnak örvendő feltételezett kémet csak T.S.P.-ként emlegetik, összesen 45 törvénysértéssel vádolják – írja a The Local.

Az 58 éves német állampolgár a Németországban élő szikh vallású etnikumról osztott meg bizalmas információkat az indiai titkosszolgálattal. Kémkedéssel és a szakmai titoktartás megszegésével vádolják, mely a német jogszabályok szerint akár 10 év börtönbüntetéssel is járhat.

A férfi Ostwestfalen bevándorlásügyi hivatalában dolgozott, itt fért hozzá azokhoz a titkos adatbázisokhoz, melyekre az indiai titkosszolgálat kíváncsi volt. A szövetségi ügyészség szerint minden bizonnyal a kisebbség szélsőséges tagjairól gyűjtött információkat.

Február 17-én vették őrizetbe, a berlini fellebbviteli bíróság szövetségi ügyésze pedig szeptember 7-én nyújtotta be az ellene felhozott vádakat. A nyilatkozatot két héttel később, szeptember 20-án fogadták el.