Nem dzsihadisták öltek százakat a Teréz körúton, de azért mégiscsak megsérült két rendőr, egyikük ráadásul életveszélyesen. A liberális sajtó azonban eltekint mindenféle józanságtól, és a kormányellenes összeesküvéselmélet-gyártás fő disztribútora lett. A külföldi sajtó is egyértelműen Orbánt látja a robbantás mögött, így hergelve azokat, akik a Fideszről mindent el tudnak képzelni.
Ugyanezek a lapok persze nem láttak helyi belpolitikai összefüggést egyetlen francia vagy német merénylet mögött sem.

A közös uniós ellenségről, Magyarországról van szó. Ott csak agyafúrt és embertelen politikai sakkjátszma lehet, ahol két rendőr élete nem számít – sugallják a lapok. Ráadásul kampány van, nincs helye a szolidaritásnak és a higgadtságnak, most nem állítgatja piros-fehér-zöldre a Facebook-profilképét a világ. Ha Budapesten a népszavazás előtt robbantanak, akkor az csak Orbán Viktornak állhatott érdekében, és ki lehetett más az ötletgazda, mint a démonizált Habony Árpád. Ahogy a 24.hu rendkívül kretén karikatúrája ábrázolta, neki volt egy „bombajó” ötlete.

A ballib médiának nehéz lesz tartania ezt a remek színvonalat, ha kiderül, hogy mégiscsak a rendőrök voltak a célpontok, és a Teréz körúton nem egy közpénzből finanszírozott ál-dzsihadista támadás történt.