Hiába a reménykedés, Michael Schumacher továbbra sincs jó állapotban.
A hétszeres világbajnok Forma–1-es versenyző ügyvédje, Felix Damm reagált azokra a megalapozatlan pletykákra, amelyeket a német Bunte című magazin hozott nyilvánosságra.

A sajtóorgánum szerint a 2013 decemberében súlyos síbalesetet és fejsérülést szenvedő, azóta kómában fekvő sportoló segítséggel ugyan, de már képes járni, valamint a kezét is tudja mozgatni, mindezt egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva írta meg.

– A lap által említett információk hamisak. Michael nem tud járni – vallotta be a német legendát képviselő jogász egy zártkörű tárgyaláson.

A Schumacher család tavaly decemberben, a cikk megjelenése után perelte be a lapot, az ügyben októberben születhet ítélet. Amennyiben a lap elveszíti a pert, 100 ezer eurós (30,7 millió forintos) kártérítést kell fizetnie.

Az ügyvéd szavait erősítette meg korábban Gerd Krämer is, akinek segítségével 25 évvel ezelőtt mutatkozott be Schumacher a száguldó cirkuszban.

– Csoda kellene ahhoz, hogy ismét láthassuk őt. Csodák pedig aligha léteznek... Szerettei teljesen elzárják őt a külvilágtól, ez nem lehet véletlen. Természetesen nagyon szurkolok neki, de be kell látnunk, a helyzet sajnos reménytelen vele kapcsolatban – mesélte a Daily Star című lapnak a sportvezető.

Schumacherért világszerte milliók aggódnak. Korábban Luca di Montezemelo (69), a Ferrari korábbi elnöke szavai keltettek némi reménysugárt vele kapcsolatban.

– Biztos vagyok benne, hogy Michael előbb vagy utóbb, de fel fog épülni. Olyan erős személyiséggel, mint ő, még sohasem találkoztam. Mindig a barátomnak tekintettem, nagyon szorítok neki – nyilatkozta egy interjúban az olasz sportvezető.