Egy 54 éves román állampolgárságú orvost keres a rendőrség a tegnapi, brutális nyíregyházi gyilkosság miatt. Sajtóhírek szerint féltékenység áll a brutális tett hátterében.
Stamatiu Dan a két kiskorú, 7 éves gyermek szeme láttára lőtte le a 40 éves anyát és 49 éves férjét szerda délután. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a Blikk információi szerint azóta a férfi is meghalt. A két gyereknek nem esett bántódása, de az átélt borzalmaktól sokkos állapotba kerültek.

Az elkövető – rendőrségi információk szerint egy szürke, MLB-257  rendszámú Dacia Loggia típusú autóval menekült el, ismeretlen helyre. A rendőrség azt kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a képen látható férfiról, hívja a rendőrség zöldszámát vagy a központi segélyhívót.

Sajtóhírek szerint a férfi tüdőgyógyász és Sátoraljaújhelyen él családjával. A gyilkosság hátterében állítólag féltékenység állhat, a nő ugyanis többször visszautasította a gyilkos közeledését, akit orvoslátogatóként ismert meg.

Az iker­gye­re­kek közül az egyik sírva ro­hant az ut­cára, szü­leit le­lőtte a fél­té­keny orvos.

Facebook profil: Stamatiu Dan