Felfüggeszthetik annak a politikusnak a mentelmi jogát, aki migránst csempészett Németországba, írja a Magyar Idők a The Local.de nyomán. Diether Dehm, a posztkommunista Baloldali Párt tagja elismerte tettét, de nincs lelkiismeretfurdalása tette miatt. 
Az ügyben eljáró ügyészek javasolni fogják, hogy felfüggesszék Diether Dehm mentelmi jogát, amit a Bundestag képviselőjeként élvez. Ezek után elindulhat a nyomozás. Dehm egy német lapnak vasárnap azt nyilatkozta, hogy az ügyészek megkeresték, hogy mondjon le mentelmi jogáról, amit a német törvénykezés valószínűleg jóvá fog hagyni – írja The Local német kiadása.

A politikus elmondta, hogy a nyomozás valószínűleg azt deríti majd ki, hogy segített valakinek illegálisan bejutni az országba. Hozzátette, hogy korábban valóban segített egy fiatal afrikainak Olaszországból Németországba jutni, hogy találkozhasson az apjával. Posztolt is pár képet egy fiatal emberről, aki egy autóban rejtőzik el.

Az üggyel kapcsolatban nem érez lelkiismeretfurdalást, úgy nyilatkozott:
BÉKÉT ÉREZTEM MAGAMBAN AKKOR IS, ÉS BÉKÉT ÉRZEK MAGAMBAN MOST IS.

Érdekesség, hogy a baloldali Dehm védőügyvédje egy volt Bundestag képviselő, de a konzervatív CSU színeiben.

Az afrikai fiatalember elmondása szerint a Földközi-tengeren keresztül jött Európába. Olaszországban megismerkedett egy nővel, aki egy menekültügyi programban dolgozott. A nő hívta fel Dehmet, hogy nem tudná-e befogadni az illegális bevándorlót. Ezek után a baloldali politikus Svájcon keresztül Németországba csempészte a fiatalembert, írja a Magyar Idők.