Drasztikusabb intézkedéseket javasol Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter a belgrádi kormánynak a migránsáradat megfékezése érdekében — jelentette be a politikus szerdán Belgrádban.
A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint a tárcavezető azt mondta: a kormánytól azt fogja követelni, hogy tegyen lépéseket a migránsok ellenőrizetlen belépésének csökkentése érdekében, mert az illegális határátlépők között egyre több gazdasági bevándorló van.

A határon van a katonaság és a rendőrség, de lehet, hogy korlátok vagy másféle akadályok felállítása a migránsok számának csökkenését eredményezné” – fogalmazott Aleksandar Vulin. Mint mondta: Szerbia nem lehet az az ország, ahova csak beáramlanak a migránsok, de nem tudnak onnan kilépni.

A gazdasági bevándorlók sehova sem mehetnek Európában, ezért Szerbiában sem maradhatnak” – tette hozzá.

Szerbiában jelenleg mintegy ötezer migráns tartózkodik.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szerb befogadóközpontok hamarosan megtelnek, és ennek egyik oka az, hogy a migránsok jelentősen hosszabb időt töltenek a nyugat-balkáni országban, mint korábban.

Aleksandar Vucic szerb kormányfő korábban többször is azt hangsúlyozta, hogy országa soha nem épít falat vagy kerítést egyik határszakaszán sem.

MTI nyomán