Szinte lehetetlen még csak elgondolni is, mit élhetett át az a 15 éves fiú, aki három hét leforgása alatt veszítette el édesapját és fogadott apját is.
Márk nagyon nehezen törődött bele, hogy imádott apját nem láthatja soha többé, mert egy hirtelen jött betegség végzett vele. Az elhunyt férfi jó barátja, K. Krisztián megpróbálta csillapítani a fiú fájdalmát, és mintegy pótapaként gondoskodott Márkról. Ezért is hívta el magával múlt hét vasárnap, amikor kipróbálták Krisztán nemrégiben vásárolt autóját.

– Krisztián azért vette ezt a Mercedes Umag típusú autót, hogy erdőritkítást végezzen vele a polgármesteri hivatal számára másodállásban- meséli K. Krisztián legjobb barátja és egyben szomszédja is, István.

– Elmentek Márkkal kipróbálni a kocsit, egy lejtős szakaszon azonban felborult az autó, csak gurult fejjel lefelé, és gyakorlatilag összepréselte Krisztiánt. A fiúnak az volt a szerencséje, hogy kirepült az autóból, bár ő úgy emlékszik, hogy kimászott. Krisztián ránézett és annyit mondott neki, „Hívjál segítséget, nem akarok meghalni”.

Márk Krisztián feleségéhez sietett és azonnal hívták a mentőket, majd visszamentek a helyszínre. Pokoli lehetett látni nekik ilyen helyzetben Krisztiánt - temeti kezébe arcát István.

A jó barát és a helybéliek is azt mesélik, hogy Krisztián imádta a hivatását, nagyon büszke volt arra, hogy tűzoltóként dolgozhatott.

– Ő volt a mi hősünk, sok életet mentett meg. Nem lehetett tőle olyat kérni, amiben nem segített volna. Még belegondolni is borzalmas, hogy a fiú miként tudja majd feldolgozni ezt a veszteséget. Ő egyébként jelenleg is kórházban van, mert megsérült a feje - szörnyülködött egy helybéli asszony.

– Amikor ideértek a mentők, nem tudtak egyszerűen leereszkedni a domboldalon, így ezzel is értékes perceket veszítettek. Mentőhelikopter is érkezett, tényleg mindent megpróbáltak, de minden hiába, akkor már Krisztián halott volt – gyújtja meg gyertyáját egy férfi.

Az Országos Mentőszolgálatot szerint a legközelebbi mentőautót riasztották Nagymaros térségéből, ami 15 percen belül a hehlyszínre is érkezett.

Az internet is gyászolja Krisztiánt

Nemcsak a helyiek, a Facebook-on is rengeteg tűzoltó bajtársa gyászolja Krisztiánt. A IV. kerületi Tűzoltó Parancsnokságon az asztalra kitették a fényképét a gyertya pedig éjjel nappal ég.