A rendőrség is megerősítette azokat a híreszteléseket, miszerint a megyeszékhelyen és az Ungvári járásban gyerekeket próbáltak meg elrabolni egy fekete színű terepjáróval.
A közösségi médiában már hetek óta olvasni, hallani olyan eseteket, hogy kiskorúakra vadásznak valakik. A 21-es regionális tv-csatorna most utánajárt ezeknek a félelmet keltő pletykáknak. Mint kiderült, nagyon is van valóságalapja ezeknek a történeteknek, a rendőrség is megerősítette ezt.

Az ungvári polícia már két bejelentést is kapott, miszerint a városban gyerekeket próbáltak meg beültetni egy idegen autóba.

Mindkét esetben fekete dzsipről számoltak be az iskolások, akiknek volt annyi lélekjelenlétük, hogy nem szálltak be az idegen járműbe, holott pénzt és édességet is ígért nekik az idegen.

A legutóbbi hasonló eset pedig a megyeszékhelyhez közeli Ungtarnócon történt. Két kislány az iskolából tartott hazafelé, amikor melléjük hajtott egy sötét terepjármű, és az arcát baseballsapkával eltakaró férfi azt mondta nekik, szálljanak be, hazaviszi őket, útközben pedig vesz is nekik valami finomságot a boltban. Az egyik kislány ijedtében elszaladt, a társa pedig gyorsan felhívta a nagymamáját. A rejtélyes idegen erre sietve elhajtott.

A hírre a falubeliek is összecsődültek, volt, aki autójába pattant, megpróbálta utolérni a leírás alapján a kocsit, de annak nyoma veszett.

Ezek után a helyi iskolában a tanárok minden nap figyelmeztetik a gyerekeket, semmilyen körülmények között ne üljenek be idegenhez, sőt, csoportosan induljanak haza. De ezek után szinte mindenkiért eljárnak most. A szülők, nagyszülők joggal félnek.

Máshonnan is érkeztek hasonló történetekről hírek. A rendőrségi szóvivő azt mondta, a leírások alapján ugyanaz az autó bukkanhatott fel, feltételezik, X5-ös BMW-ről lehet szó. Minden szülőt arra kérnek, világosítsa fel gyermekét, hogyan kell viselkednie, ha ilyen helyzetbe kerülne.