Az egy évvel ezelőtti röszkei összecsapásról beszélt a biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozó Földi László az M1-en. Úgy véli, azóta a bírálók is belátták, hogy teljesen törvényes volt a magyar rendőrök intézkedése.Földi László arról is beszélt, szerinte nem migrációs helyzet van, mert a szóban forgó, Európába bejutni akaró személyek nem migránsok. Hiányolja a szerénységet a bevándorlókból, szerinte balhézni jönnek, és hogy merényleteket hajtsanak végre.
A legfontosabb emlék az egy évvel ezelőtti röszkei eseményekről – amikor magyar rendőrök és a határon átjutni akaró migránsok  csaptak össze –, hogy a szerb hatóságok semmit nem csináltak – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő.

Nem csak az volt a probléma, hogy elszabadultak az indulatok a migráns tömegben, és hogy a háttérből civil szervezetek bujtogatták őket mindenféle logika alapján, hanem hogy egy hatóság nem tesz semmit. A szerb rendőrök ott álldogáltak, és nyugodtan tűrték, hogy a határsávban, az ő oldalukon elszabadul a pokol – tette hozzá.

Földi László azonban hangsúlyozta, az azóta eltelt egy év alatt megváltozott Magyarország és a magyar rendőrök intézkedésének megítélése, amire a migránsok feltartóztatása miatt, 2015 szeptemberében tücsköt-bogarat kiabáltak. A bírálók is belátták, hogy teljesen törvényes volt az intézkedés. Azóta a magyar és szerb rendőrök az illegális migrációt közösen, a görög határon próbálják megállítani.

Földi László arról is beszélt, szerinte nem migrációs helyzet van, mert a szóban forgó, Európába bejutni akaró személyek nem migránsok. Őket bárminek hívhatjuk: egy invázió tagjainak, muszlim katonáknak, megtévesztett tömegeknek, bevándorló embereknek, kirándulóknak, turistáknak, de migránsnak nem – mondta.

A migráns problémája ugyanis, hogy meneküljön, és ezzel mentse az életét, ma azonban nem ezt látni, hanem azt, hogy az érkezők jobban akarnak élni, valamit mondtak nekik, és ezt számon akarják kérni. Ideküldték őket, hogy balhézzanak, hogy merényletet kövessenek el, vagy bármi mást, és szó sincs visszafogott, az életüket menteni akaró szerény emberekről – véli Földi László.