Ha a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „Szavazz érvénytelenül” kampánya sikeres lesz, előfordulhat, hogy akár 55 százalékos részvétel mellett is érvénytelen lesz a kvótareferendum.
Közszolgálati másodperceink következnek. Azokhoz szólunk, akik október 2-án pezsgőt bontanának – vagy ellenkezőleg: nagyon elszomorodnának –, ha az urnazárás előtti utolsó, 17.30-as napközbeni jelentés szerint már közel 50 százalékos lenne a részvételi arány.

Javaslatunk: óvatosan a pezsgőbontással vagy a szomorkodással! Hiába jelennek meg ugyanis 19 óráig 50 százaléknyian, ha a szavazók közül sokan érvénytelen voksot adnak le. A referendum csak akkor érvényes, ha az összes választópolgár, azaz a magyarországi lakcímmel rendelkezők és a külhonban regisztráltak több mint fele érvényesen szavazott.

Mivel jelen pillanatban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a legpotensebb ellenzéki erő, ők pedig kifejezetten azért kampányolnak, hogy rengeteg érvénytelen szavazat legyen, előfordulhat, hogy akár 55 százalékos részvétel mellett is érvénytelen lesz a kvótareferendum.

Csak szóltunk…