Ausztriában több fürdőben is szigorították a szabályokat a migránsok miatt. Országszerte hoztak intézkedéseket arról, hogy csak kísérettel, vagy egyáltalán nem mehetnek be a bevándorlók a strandokra. Ezt azért tartották fontosnak az osztrákok, mert nyáron drasztikusan megnőtt az erőszakos esetek száma a fürdőkben. Az M1 Híradó stábja egy kelet-ausztriai városkában járt, ahol a helyieket annyira megviselték a történtek, hogy legtöbben beszélni sem akarnak róla.

Ausztriában a nyári szezonban a fürdőkben drasztikusan megnőtt azoknak az eseteknek a száma, amikor a migránsok zaklattak a fürdőzőket. Az intézmények vezetői különféle intézkedéseket hoztak: voltak helyek, ahol a rendőrség segítségét kérték, máshol pedig külön biztonsági őröket alkalmaztak, hogy megvédjék a fürdőzőket.

A több mint húszezres lélekszámú Mődlingbe 300 migránst telepítettek. A fürdőben télen kezdődtek a problémák, A migránsok bementek a női öltözőkbe, zaklatták a nőket, és fehérneműben randalíroztak. A lakók ma is emlékeznek a történtekre, ám a legtöbben csak kamerán kívül mernek beszélni róla.

A fürdő egyik dolgozója például elmondta, hogy a migránsok kisebb csoportokban érkeztek, és ököllel verték a bejárati ajtót. Az egyik járókelő, aki vállalta az interjút, azt mondta, sok mindent hallott, egész Mödlingben beszéltek arról, hogy a migránsok zaklatták a nőket, és lopások is történtek. Azóta sem megy be a fürdőbe.

A bűncselekmények után a fürdőre kiragasztottak egy cédulát, amin az áll: a migránsok csak kísérettel használhatják a medencéket. A rendelkezés a mai napig érvényes. Ha jól viselkednek, akkor nincs semmi baj, de ha nem tartják be a rendet, akkor figyelmeztetjük őket és nem maradhatnak- mondja az igazgató. A kíséretet a település önkormányzata finanszírozza. Arra a kérdésre viszont senki sem tudja a választ: meddig lesz szükség a plusz személyre, és mennyibe fog ez kerülni összesen.