Számos legenda terjeng a megyei bajnoki mérkőzések hangulatáról és stílusáról. A problémák elkerülése érdekében hasznos lehet néhány dologra odafigyelni.
Ahogy a Trollfoci oldalán is megjelent, alábbi videó mutatja, a futballpályán nem érdemes keménykedni. Vagy azért, mert valaki még keményebb lesz, és a külső szemlélőként az imént még bátornak tűnő úriember húzza a rövidebbet, vagy szimplán csak azért mert büntetés lesz a vége. A lehető legrosszabb eshetőség pedig nem is elképzelhetetlen: attól függetlenül, hogy mi húzzuk a rövidebbet, még büntetést is kaphatunk a korábbi keménykedésünkért. Ezzel pedig duplán rosszul lehet járni.

Érdemes megfogadni tehát néhány alapszabályt: a pályán 22 fő futballozik - közülük bármelyikük lehet erősebb és dühösebb nálunk. Ne feszegessük a húrt feleslegesen.


Amennyiben ez mégis megtörténik, a távolról egyre közeledő és hangosabb üvöltés mindig figyelmeztetni fog arra, hogy hol is volt az a bizonyos határ, amit az imént átléptünk. Az ilyen esetek szolgálnak majd később tapasztalatként.