Akár vacsorára is elkészíthetjük, laktatóbb, ha sajtos pirítóssal kínáljuk, vagy cipóban tálaljuk.
Hozzávalók: 
2 nagy fej vöröshagyma, 
2 dl kefír, 
2 evőkanál reszelt sajt, 
2 evőkanál olaj, 
1 evőkanál finomliszt, 
1 leveskocka, 
1 késhegynyi törött feketebors, 
ízlés szerint só

Elkészítés: 

A felforrósított olajon üvegesre pároljuk a megtisztított és finomra vágott hagymát, majd 2 dl vízzel felöntjük és összeturmixoljuk. A hagymapépet fazékba öntjük, és 5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, és beletesszük a leves kockát, 10 percig főzzük.

Közben a kefírt kevés levessel és a reszelt sajttal simára keverjük, majd a levesbe öntjük. Újraforrástól számítva körülbelül még 2 percig főzzük.