Akár vacsorára is elkészíthetjük, laktatóbb, ha sajtos pirítóssal kínáljuk, vagy cipóban tálaljuk.
Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl kefír,
2 evőkanál reszelt sajt,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál finomliszt,
1 leveskocka,
1 késhegynyi törött feketebors,
ízlés szerint só
Elkészítés:
A felforrósított olajon üvegesre pároljuk a megtisztított és finomra vágott hagymát, majd 2 dl vízzel felöntjük és összeturmixoljuk. A hagymapépet fazékba öntjük, és 5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, és beletesszük a leves kockát, 10 percig főzzük.
Közben a kefírt kevés levessel és a reszelt sajttal simára keverjük, majd a levesbe öntjük. Újraforrástól számítva körülbelül még 2 percig főzzük.
0 Megjegyzések