Egy minnesotai étterem minden nap kiteszi a hatalmas hirdetőtáblájára az aktuális ajánlatait, hogy minél több vendéget tudjon becsábítani. Most azonban a jégkrém és a sültek alá a következő felirat került fel: muszlimok kifelé.
A lonsdale-i Treat étterem tulajdonosát ezek után rengeteg kritika érte, sokan rasszistának nevezeték a férfit. Egyesek azt írták az étterem oldalára, hogy az étel eddig is borzalmas volt, de most már még jobban zavarja őket az, hogy ide is elért a feszült hangulat – írja a Metro.

Mások viszont láthatóan örülnek a muszlimok kitiltásának.

“Finom étel, kellemes hangulat, jó kiszolgálás. És teljesen biztonságban éreztem magam, tudva, hogy a családomat nem fogják megtámadni vagy felrobbantani!”


Az étterem tulajdonosa, Dan Ruedinger szerint ő nem rasszista. Eredetileg azt akarta kiírni, hogy “Muszlim szélsőségesek kifelé!”, de nem volt elég hely a táblán. Gondolkodott még a “Terroristák kifelé!” feliraton is, de ezt az ötletet végül elvetette.

“Az emberek félreértették a szándékunkat. Azt hiszik, minden muszlimot kitiltunk, pedig valójában nem erről van szó. Nem vagyunk rasszisták.”