Létezik egy kisváros a kanadai Új-Skóciában, aminek mindene megvan, kivéve a lakosságot. Ezért gondoltak egyet, és közzétettek egy olyan felhívást Facebookon, ami szinte már túl szép ahhoz, hogy igaz legyen: munkát és földet adnak bárkinek, aki hajlandó odaköltözni!
Cape Breton egy aprócska sziget a kanadai Új-Skócia keleti végén. Évente négy évszak van, mint nálunk, a lakosságot pedig kevesebb mint 150 000 ember alkotja, akik ízig-vérig kisvárosi emberek és tartják az előző generációk hagyományait. A Farmer's Daughter Country Market nevű pékség és közért az egyik mozgatórugója ennek az elveszett kis mini paradicsomnak, és terjeszkedni kíván. Mindenük megvan, kivéve az embereket, akik náluk dolgoznának.

Miután minden helyit felvettek, aki alkalmasnak találtatott a munkára, és még mindig nem volt elég dolgozójuk, a cég egy olyan hirdetést posztolt Facebook-oldalukra, ami szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen: ha valaki hajlandó náluk dolgozni, kéthektárnyi földet is kap hozzá ajándékba – tehát munka és lakhely is jár annak, aki hajlandó Cape Bretonba költözni. Nem hisztek nekem? Akkor nézzétek meg a felhívást a saját szemetekkel:

Az egyetlen apró nehézség a dologban az, hogy csak olyanok dolgozhatnak a kisvárosban, akik legális munkavállalóknak számítanak Kanadában, ezt a jogot azonban bárki megszerezheti, ha tényleg akarja az állást. És hát őszintén, ilyen feltételekkel ki ne akarná?