Egy úttörő kezelésnek köszönheti gyógyulását.
Kye Eastwood-ot 2012-ben diagnosztizálták Hodgkin limfómával, ami a nyirokrendszer daganatos megbetegedése. A 24 éves brit férfit mellkasában lévő hatalmas tumor nem reagált sem a kemoterápiára, sem a sugárkezelésre. A brit orvosok 2014-ben azt mondták neki, semmit sem tudnak érte tenni, közölték vele, mindössze egy éve van hátra.

De Kye és menyasszonya nem nyugodtak bele a rossz hírbe, elkezdtek különböző alternatív terápiák után kutatni, amelyek meghosszabbíthatják a férfi életét. Így bukkantak egy úttörő kezelésre, amivel egy texasi klinika kísérletezik. Ez azzal a reménnyel kecsegtetett, hogy a férfi nem csak tovább élhet, mint egy év, de akár meg is gyógyulhat.

Kye-t alkamasnak találták az úttörő terápiára, és úgy döntött belevág, még úgy is, hogy tudta, ha a kezelés nem sikerül, élete utolsó pár hónapját egy külföldi kórházban tölti majd. Kye az új gyógyszerkombináció után novemberben átesett egy allogén őssejt kezelésen: 28 éves nővére, Rebecca Featherstone őssejtjeit kapta meg. Még az orvosokat is meglepte, hogy a kezelés hatására milyen gyorsan zsugorodott a tumor. Mára Kye tumormentes, és csak a kontrollok miatt kell a kórházba mennie.