A nemi erőszak megtörténte után a társadalom máig hajlamos az áldozatot okolni, amiért legtöbbször az ilyen nyomot hagyó trauma a bántalmazott titka marad. 2016 júniusában Brock Turner stanfordi sztárúszó diák botrányos bírósági ügye került nyilvánosságra, amikor egy eszméletlen lány megerőszakolásáért feltűnően enyhe büntetést kapott, mondván, egy egyszeri megbotlás miatt kiszabott súlyos büntetés túlságosan mély nyomot hagyna az életén. 
Yana Mazurkevich, egy 20 éves New York-i diák azonban nem hagyta annyiban: egy döbbenetes erejű fotósorozattal hívta fel a figyelmet arra, hogyan történhet meg a nemi erőszak. Ezekből láthatsz néhányat az alábbiakban.

A fotósorozat projektcíme It happens, amely magyarul nagyjából annyit tesz: megtörténik.

A fent látható kép már múlt időben foglalja össze az üzenetet, a többin viszont az erőszakosság egyes részleteit nézheted meg. A stanfordi diák áldozatát egyébként egy kuka mögött találták meg, sérülésekkel teli, az eszméletét vesztve.
A diáklány saját bevallása szerint kevés dologra emlékezett, csak húgát kísérte el egy buliba, majd a következő pillanatban már egy kórházi hordágyon feküdt.
A társadalom ugyan sokszor az áldozatot teszi felelőssé a történtekért, az igazi ok az alkohol vagy a kirívó viselkedés helyett talán inkább az erőszaktevőben lenne keresendő.
A stanfordi lánynak komoly kapcsolata volt, a tragédia hétvégéjén épp a családjához látogatott haza, majd a húgával ment el bulizni. A fiú többeknél próbálkozott az este folyamán, mire megtalálta azt, aki az agresszív közeledéstől nem tudta magát megvédeni.
A lány csak a híradásokból tudta meg a történtek feltételezett részleteit, de idő kellett ahhoz, hogy szembenézzen velük, és beszélni merjen a szüleivel erről. Az erőszakot a valóságban sajnos nem mindig követi számonkérés, az áldozat pszichotraumatikus zavar azonban egy életre szóló nyomot hagyhat.