Elképesztő mennyiségű fiatalt csalt a bűvkörébe az a perverz, akinek a legifjabb áldozata csupán kilencéves volt.
Online játékokon és hamis közösségi médiás profilokon keresztül csapott le áldozataira a brit perverz: a Gatesheadben élő férfit a napokban ítélték el éveken át tartó akcióiért. Damien Spratley 2014 óta legalább 200 fiatal lánnyal vette fel a kapcsolatot. Mindig olyan profilt alakított ki magának, hogy az a lehető legközelebb álljon áldozataihoz, így vette rá azokat, hogy szexuális tartalmú beszélgetésekbe elegyedjenek vele, valamint pucér fotókat küldözgessenek neki.

Damien Spratley legalább 200 lánnyal vette fel a kapcsolatot. Noha bizonyítani nem lehet, hogy mind kiskorú volt, úgy vélik, áldozatai többsége 12-14 év között lehetett

A 30 éves férfi azután bukott le, hogy egy 13 éves skót lánnyal vette fel a kapcsolatot. Letartóztatása után több mint 250 gyermekpornográf képet találtak a laptopján – később azonban előkerült összetört telefonja is, aminek memóriakártyáján többek közt egy kilencéves (!) kislány meztelen fotója lapult.

Spratley végül 3 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, valamint felvezették nevét a szexuális bűnözőket rögzítő listára is.