Masszív falat épít Nagy-Britannia a mostani kerítés helyett a Calais menti autópálya védelmére. A falat a brit kormány fizeti és előreláthatólag 2 millió Fontba fog kerülni a brit adófizetőknek.
A négy méter magas fal a tervek szerint jobb védelmet fog nyújtani a migránsok ellen, akik a mostani kerítést gyakran átvágták, hogy így jussanak fel az autópályára, hogy ott a kamionokat megállítva és azokra feljutva Nagy-Britanniába jussanak.

A hivatalos a adatok szerint átlagosan 6 percenként próbál egy bevándorló a szigetországba jutni. Tavaly 84.088 migránst fogtak el a hatóságok Calais környékén.

Robert Goodwill brit bevándorlásügyi miniszter szerint a fal képes lesz megakadályozni, hogy a bevándorlók az autópályára jussanak és megállítsák a teherautókat és a kamionsofőrök biztonságát is garantálja majd. A fal része annak a 17 millió Fontos csomagnak, amit a brit kormány tervez, hogy megállítsa a szigetországba irányuló illegális bevándorlást.
A dzsungelnek nevezett táborban a becslések szerint 10.000 bevándorló él, akik mind arra várnak, hogy átjussanak a csatornán Nagy-Britanniába.

Forrás: express.co.uk