Néhány tucat tüntető részvételével tartott demonstrációt tegnap a Modern Magyarország Mozgalom a Kossuth téren; a szervezet egyszerre szólította fel szimpatizánsait az október 2-i referendumtól való távolmaradásra és az érvénytelen szavazásra. (Jó megoldás lehet még az érvénytelen távolmaradás is.)
Ha valaki az elmúlt években figyelemmel kísérte a Bokros Lajos-féle csapat munkásságát, akkor nem valószínű, hogy meglepte a gyér érdeklődés; ami inkább meglepő volt, az Bokros magyarázata; a volt pénzügyminiszter az ATV-ben a következő párbeszédet folytatta Rónai Egon műsorvezetővel:

„– Hát a MoMa elnökeként én nem tudom, mennyire nézte örömmel vagy keserűen azt a tömeget vagy azt a kicsi összegyűlt tiltakozó tábort, amelyik ott állt a Parlament előtt. Nem tudom, kicsi vagy nagy, honnan nézzük?

– Teljesen mindegy, hogy honnan nézzük, örültem annak, hogy sokan eljöttek, és akik otthon maradtak, azok remélem, hogy azért maradtak otthon, mert jövő vasárnap is otthon maradnak.

– Már most készülnek; otthon maradásra készülnek…

– Igen, ha úgy tetszik, akkor ez egy sikeres főpróba volt.”
Tehát jegyezzük meg: a tüntetésen sokan voltak:

és aki otthon maradt, az is a MoMa felszólítására tett így, tehát kimondhatjuk, hogy Bokros Lajos 100%-ban mozgósította a magyar választópolgárokat. Hiszen – így vagy úgy – mindenki az ő szavára hallgatott. Ehhez legfeljebb csak annyit tudok hozzátenni, hogy az elnök úrnak küldöm szeretettel a Fradi-tábor egyik nagy slágerét, benne az örökzöld sorokkal: „Félnünk sose kell, a jobbak mi vagyunk / Akkor is győzünk, hogyha kikapunk.”