A többszörös díjnyertes 60 perces dokumentumfilm gyorstalpaló egy olyan egyenrangú forradalomba, amely most mér végzetes csapást a bankokra és a kormányokra.
A Bitcoin … gonosz (Paul Krugman) … egy vicc (Business Insider) … egy délibáb (Warren Buffett) … egy ponzi rendszer (ZDNet) … egy technológiai Tour de Force (Bill Gates) … egy pénzügyi forradalom (Reuters).

Bármi legyen is a Bitcoin, a legtöbb ember még nem érti, mi ez az ellentmondásos és befolyásos innováció, és hogyan működik.

Ez a díjnyertes dokumentumfilm választ ad ezekre a kérdésekre.

A film nyomon követi a pénzt az ókori világtól a Wall Street modern kereskedelmi színteréig. Feltárja a központi bankok gyakorlatát és más pénzügyi szereplőket, akik térdre kényszerítették a világot a legutolsó válság során.

Kiemeli a kormányok befolyását a pénzteremtés folyamatára, és hogyan okozza ez az inflációt. Ezenfelül elmagyarázza, hogy a legtöbb pénzt, amit ma használunk, a levegőből hozzák létre a kereskedelmi bankok akkor, amikor kölcsönöket adnak.

A film megvizsgálja a technológiai innováció mintáit és megkérdőjelez mindent, amiről úgy gondoljuk, hogy a pénzzel kapcsolatban tudunk. A Bitcoin vajon egy nemzeti valutákkal szembeni alternatíva, melyek mögött adósságok állnak? A Bitcoin és a kriptovaluták forradalmat gerjeszthetnek azzal kapcsolatban, hogyan használhatjuk a pénzt egyenrangú módon? Vagy egyszerűen egy új eszköz a bűnözők kezében és a következő buborék, amely arra vár, hogy kipukkanjon? Ha az alapján bízol a pénzedben, amit jelenleg tudsz róla, akkor ez a film sok új hírrel szolgálhat számodra.