A körmendi eseményeket megelőzően számtalan esetben volt már példa migránstámadásokra az idegenszállók környékén. Íme egy régebbi eset Balassagyarmatról:
“Újabb vérlázító eset jutott a tudomásunkra. 2014 március végén Balassagyarmaton egy fiatal korú lánynak a rettegésről szólnak az elmúlt napjai.

Történt ugyanis, hogy az iskola végeztével mikor végre kevesebb órája volt és volt egy kis ideje arra, hogy az érettségire való tanulás mellett a testmozgással is foglalkozzon végre egy keveset. Nem várt atrocitás érte.

A fiatal hölgy a BSE pályához ment ki kocogni, ennek végeztével hazafele vette az irányt. Ekkor lett arra figyelmes, hogy a pálya melletti lejtős úton 8-9 fős afrikai társaság vonul a vasúti átjáró irányába. Ezzel még egyéb baj nem is lett volna. Viszont ebből a csoportból 3 fő futásnak eredt a lány irányába. 

A megriadt kis hölgy nem igazán mérlegelhetett, hogy mit akarnak tőle. Mert valószínűleg nem az atlétikai edzéstervben akartak a segítségére lenni. Szerencsére a lány egy a strandhoz közel eső utcában lakik így jóakarói csak az adott utca sarkáig merték kergetni. Az olvasóra bízom ezen egyedek indítékának kielemzését. De ha tekintetbe veszem, a leányzó irigylésre méltó megjelenését akkor nem kell több jegyű IQ a kérdés megválaszolásához.
Balassagyarmaton minden rendben van amikor fényes nappal 13.00-14.00 magasságában egy sportoló fiatal lányt négerek kergetnek azért, hogy…?

Kapjon már a fejéhez az a városvezető és az a hivatalnok akinek köszönhetően ezek az események megtörténhetnek.

Ez már nem az első ha kicsit megmozgatják a gyarmatiak a fantáziájukat.

A történet különösen azért rémisztő, mert több mint egy hétig a lány még a saját szüleivel sem tudta ezt a traumát megosztani, hanem csak magában őrlődött. Egy gyarmati szülő ezek után hogyan engedje el bárhova is a gyermekét.

Ez az eset a Ligeti Lajos utca végén történt. Balassagyarmat polgármestere törekedhetne ennek az egész problémának a megoldására, hiszen ha a saját utcájának a közelében ilyen esetek történnek akkor nem elég a pozíció. A saját környezetének biztonságához ennél többre van szüksége.

Legyen kedves a város teljes lakosságának érdekében tenni ezért”

SZSZV nyomán