A tegnapi budapesti robbantás nem csak itthon, hanem külföldön is nagy visszhangot keltett, különösen azért, mert senki nem számított rá, hogy ilyesmi a magyar fővárosban is előfordulhat. A PestSrácok.hu összeválogatott néhányat a legszélsőségesebb vélemények, félretájékoztatások, valamint a legelképesztőbb összeesküvés elméletek közül, amelyek a hírekben, illetve a közösségi médiában kerültek publikálásra.
A nemzetközi sajtóban megjelent hírek szinte mindegyikében említést tesznek a robbantással kapcsolatban a vasárnapi kvótareferendumról. Az amerikai lapok közül a  Washington Post számolt be részletesen a szombat éjjeli robbantásról, a támadással kapcsolatban pedig azt írja, hogy az a népszavazás előtt egy héttel történt. Megemlítik, hogy a magyar miniszterelnök “bevándorlás ellenes”, aki szerint a keresztény Európa biztonságát veszélyeztetik a migránsok. A Washington Post a népszavazással kapcsolatban úgy vélekedik, hogy a kvótát a magyar lakosok többsége elutasítja majd.

A La Figaro arról ír, hogy a robbantás indokairól keveset lehet tudni, de a francia lap is említést tesz Orbán Viktor bevándorlás-politikájáról és a vasárnapi népszavazásról. A Heavy.com szerint nem az Iszlám Állam áll a támadás hátterében, azt viszont kiemelik, hogy az egyik kedvelt szórakozóhely közelében robbantottak. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor heves ellenzője volt a migránsok befogadásának, amit Németország politikája viszont lehetővé tesz. A Mirror azt írja, hogy a főként szíriai menekültek befogadását az EU-ba a magyar miniszterelnök ellenzi. Nem tisztázott az indíték, a magyar hatóságok pedig nem kaptak semmilyen fenyegetést az elmúlt napokban – írja a Mirror. Az indíték tisztázatlan – írja Telegraph.  Bár Magyarországon már leágazóban a szélsőjobboldali terrorizmus (!), aminek a roma lakosság volt a célpontja, most a nemzetközi terrorizmus ellen harcolnak a magyarok. A népszavazási kvótareferendumot a Telegraph is aláhúzza és megemlíti, hogy Orbán Viktor heves bírálója az EU migrációs politikájának, továbbá idézik a miniszterelnököt, aki szerint a migráció és a  terrorizmus közötti kapcsolat “világos, mint a nap”.
A kritikusok a “keményvonalas” Orbán Viktort hibáztatják és azt  mondják, hogy a félelmet a kormány szítja és a népszavazás miatt történhetett a robbantás, ami egy hét múlva esedékes Magyarországon és ami új irányt jelölhet ki a migrációs politikában. Az  Express.co.uk cikkében kiemeli, hogy a magyarok kerítéssel zárták le a határaikat.A Frankfurter Allgemeine Zeitung a robbantás motivációjáról azt írta, hogy nagyon kevés információval rendelkeznek a hatóságok is, de a robbantás helyszínétől nem messze található egy night club, ahol már volt robbantás, így akár egy konfliktus “elrendezése” is lehet két bűnözői csoport között. Érdekes, hogy a FAZ nem ír a kvótareferendumot.

A közösségi médiában szintén mindenki a téma szakértőjévé vált az elmúlt napokban
Egy már sok éve Budapesten élő francia DJ, aki éppen annyi sorsközösséget vállal a magyarokkal, hogy még a nyelvet sem sikerült állítólag elsajátítania a következő eszmefuttatást közölte (természetesen a terrorista néplélek hosszas tanulmányozása után):
Mennyire kényelmes, pont egy héttel a migránsokról szóló népszavazás előtt egy üres üzlet felrobban és 2 rendőr megsérült. Annak ellenére, hogy nevetséges azt feltételezni, hogy Magyarország terroristacélpont lehet, a rendőrség, valamint a kormány hagyta, hogy a paranoia teret hódítson a szavazók között… Amatőrök. ha egy terrorista meg akarná támadni a fővárost, akkor nem egy üres üzletet robbantana fel. – Forrás: Facebook

Egy, a nemzeti gondolkodás már csírájában elfojtásáról híres nemzetközi egyetemen (amelynek mellesleg kuratóriumi elnöke volt Soros György) tanuló diák a következőket vallja:
Önmagában is szörnyű, hogy megtörtént a budapesti robbantás. Az pedig még rosszabb, hogy az incidenst az emberek anti-migráns hangulatkeltésre használják… – Forrás: Twitter

Egy Amerikában élő lány például már a 3. világháborút vizionálja és a politikai korrektséget teszi felelőssé a történtekért.
Robbantások, lövöldözés…rendőrök kivégzése.. a média csendben van… ez már a 3. világháború… azért halunk mert mert politikailag korrektnek kell lennünk. – Forrás: Twitter

Vannak olyanok is, akik talán nem is tudnak a népszavazásról, viszont magukénak érzik a konteót. Egy washingtoni férfi például egyenesen a spanyolajkú lakosságot hibáztatja a budapesti történtek miatt:
Halálos áldozatokat követelő lövöldözés Baltimore-ban, és robbantás Budapesten. Biztos, hogy megint ezek az átkozott spanyolok… – Forrás: Twitter

De olyanok is akadtak szép számmal, akik egyenesen Barack Obamát és a Black Lives Matter nevű mozgalmat látják az események hátterében:
Gyilkossági kísérlet a rendőrök ellen. EZ A BLM ÉS AZ OBAMA KORMÁNY HATÁSA A VILÁGRA. – Forrás: Twitter