Egy férfi – aki azt állítja, anno a popkirály őt is megrontotta – úgy jellemezte a Michael Jacksont körülvevő stábot, mint a világ legolajozottabban működő pedofil hálózatát.
Durva vádakkal állt elő egy Wade Robson nevű férfi, aki több – a néhai popsztárhoz köthető – vállalatot is beperelt. A sztárkoreugráfus Robson nyílt vallomásában nem csak azt írja le, hogy Jacko hétévesen megrontotta, de azt is, hogy a sztár környezetében számos alkalmazottnak kettős feladata volt: ők kutatták fel és juttatták el a gyerekeket a Neverland birtokra, hogy ott szexuális bántalmazásnak legyenek kitéve.

Az irat szerint Robson ötéves korában találkozott először a szupersztárral, miután megnyert egy táncversenyt, amit az MJJ Productions (az egyik, általa beperelt vállalat) szervezett. Később meghívták a Neverland birtokra. Míg szüleit máshol szállásolták el, neki a popcsillaggal kellett megosztania az ágyát. Ekkor csupán hétéves volt. A vád szerint a sztár ekkor rontotta meg első – ám nem utolsó – alkalommal. A zaklatások csak akkor értek véget, amikor elérte a pubertást. Ahogy fogalmazott, Jacksont ekkor már nem érdekelte szexuálisan.

„Lássunk tisztán: a Neverland Ranch nem volt más, mint egy jól megszervezett csapda”

Ezt Vince Finaldi, Robson ügyvédje nyilatkozta a New York Daily Newsnak.

„Azért építették, hogy a sztár el tudja csábítani a gyermekeket, és eldönthesse, melyikőjüket akarja megrontani” – tette hozzá. Állításuk szerint egy teljes hálózat szolgálta ki az énekes perverz igényeit. Úgy fogalmaztak: ez lehetett a világ legjobban kiépített gyermekmegrontó hálózata…

Jackót már életében több alkalommal megvádolták pedofíliával. Vajon a mostani per célja, hogy kiderüljön az igazság – vagy Robson egyszerűen pénzt (esetleg némi médiavisszhangot) akar?

Meg kell jegyezni, hogy Robson tagadta, hogy a sztár megrontotta volna, amikor a neve felmerült a 2005-ös szexuális zaklatási perben, amely során Jacksont mind a 14 vádpont alól tisztázták. A férfi neve akkor úgy merült fel, hogy Jacko korábbi házvezetőnője állította: látta őket együtt zuhanyozni. Wade Robson 2013-ban állt elő először a molesztálás vádjával.

Vajon van igazságtartalom a vádak mögött, vagy csak némi pénzt akar bezsebelni Wade Robson? Változtat-e mindez Michael Jackson zenei örökségén? Mondja el véleményét a cikk alatt!