Újabb nagyszerű ötlet, hogy az adózó osztrák állampolgárok pénzét a kormányközeli cégeknek játssza át a kormány migránssegítés címén. Meddig mehet ez ífgy?
50 ezer eurót, körülbelül 15 mil­lió fo­rin­tot köl­tött az oszt­rák állam, hogy meg­ta­nítsa a mig­rán­so­kat bi­cik­lizni.

Bécs 2014-ben úgy döntött, hogy támogatni kell az országba érkező külföldiek biciklitudását. Az elmúlt három évben nagyon kevesen jelentkeztek a tanfolyamra, a költségek mégis az egekbe szöktek.A krone.at arról ír, hogy a több mint 15 millió forintot természetesen az adófizetők pénzéből fizette ki az osztrák főváros.

Az osztrák lap úgy tudja, hogy migráns nőknek szól elsősorban a kurzus, és egy ember körülbelül 100 ezer forintnak megfelelő euróba kerül. Az önkormányzat szerint azért szükséges a tanfolyam, mert ez is segíti a menedékkérők beilleszkedését az osztrák társadalomba. Egy ellenzéki párt feltette a kérdést, hogy a kurzuson miért nem vehetnek részt férfiak is. A válasz igen megdöbbentő: A férfiak tudnak kerékpározni azokban az országokban, ahonnan a legtöbb menekült érkezik.

Azt csak mellékesen jegyeznénk meg, hogy az európai 3-4 éves gyerekek pár nap alatt tanulnak kerékpározni oktató nélkül teljesen ingyen.

Forrás: krone.at