A First Lady megfogadta, hogy továbbra is küzdeni fog a nők és a lányok jogaiért még azután is, hogy nem lesz elnökfeleség. Reméljük, hogy a nők elleni küzdelemben számba-veszi a migránsok által elkövetett zaklatásos és nemi erőszakos bűncselekmények számát és egy laskasirítővel kijózanítja az idióta férjét.
„Világszerte több mint 62 millió lány számít ránk, hogy a hangjuk legyünk” – fogalmazott Obama felesége.

„Továbbra is a nevükben kívánok beszélni – és nem csak First Ladyként, hanem egész hátralévő életemben” – ígérte. „Remélem, hogy önök is mind csatlakoznak majd hozzám” – szólította meg hallgatóságát.

Hétfőn este az Amerikai Egyesült Államok First Ladyje a világ államvezetőinek házastársai számára adott koncert házigazdája volt a Broadway színpadán. Az eseményen elmondta, hogy az egész világon még több tanult lányt akar látni. Beszédét néhány női Broadway-sztár dala követte.

A koncert a Bernard B. Jacobs Színházban került megrendezésre a Let Girls Learn (Hagyjuk tanulni a lányokat) kezdeményezés részeként, amely arra ösztönzi a világ vezetőit, hogy világszerte biztosítsanak oktatást lányok milliói számára, akik nem járhatnak iskolába.

„Amikor az emberek olyan lányokról hallanak, akik nem járhatnak iskolába, segíteni akarnak. A világ vezetőinek házastársaiként, ebben a teremben sokunk számára megvan a lehetőség összehozni az embereket, hogy lépéseket tegyenek az ilyen lányokért. Mert fel fogják venni a telefont, amikor felhívjuk őket”  – fogalmazott.

A rendezvényen több mint 50 államvezető házastársa vett részt állami iskolás gyermekekkel és cserkészlányokkal együtt, akik megtöltötték a színházat.