A legtöbb háztartási tisztító szer nem csak egy adott ponton használható, hanem más területeken is bevethető. Ilyen a mosogatószer is, aminek egyszerűen bámulatos a hatása!
Elűzi a hangyákat

Egyenlő arányban keverjünk össze ecetet és mosogatószert, majd öntsük bele egy szórófejes flakonba, és fújjuk be a hangyák által kedvelt területeket.

Elhárítja a WC-dugulást

Egy jó nagy fazék vizet melegítsük fel, tegyünk bele két evőkanál mosogatószert, majd öntsük a wc-csészébe. Hagyjuk úgy 10 percig, majd húzzuk le. A dugulás gyorsan elhárul.

Segít a hajápolásban is

A mosogatószer remek zsíroldó hatással bír, ezért pár cseppet keverjünk össze a samponunkkal és egy héten egyszer ezzel a keverékkel mossunk hajat, így megelőzhetjük a hajkárosodást. Ez főleg a festett haj esetében nagyszerű.

Gyomirtó

A vegyszeres gyomirtók kárt tesznek a környezetben, ezért jobb megoldás, ha két bögre vízbe 3 csepp mosogatószert teszünk, majd ezzel a keverékkel fújjuk be a járdaszegélyek között kinövő gyomokat.

Tisztán tartja a smink ecsetet

Fontos, hogy ez a szépségápolási eszköz is rendszeresen tisztítva legyenek, ezért mosogatószeres vízbe áztassuk be 5 percre, majd utána tisztáljuk ki és szárítsuk meg.

Szappanbuborék

A gyerekek imádnak buborékot fújni, ezért ha már van fújókájuk, akkor az üveget töltsük fel mosogatószeres vízzel, és kezdődhet a móka.

Állati sampon

A piszkos, olajos bundával rendelkező állatokról remekül eltávolítható a szennyeződés. Egy tál meleg vízbe tegyünk bele pár csepp mosogatószert, és azzal mossuk le a kedvenceket.