Egy idős bácsi éppen összepakolta már a portékáját és ballagott volna haza, amikor egy hölgy utána rohant és leszólította őt, hogy legyen kedves adni neki 1 db hagymát. Az idős bácsi természetesen jó szívvel adott a hölgynek egyet, majd a hölgy megkérdezte, hogy mivel tartozik?
“Ugyan már, semmivel nem tartozik lelkkem.” de a nő kötötte az ebet a karóhoz és mondta, hogy ingyen nem hajlandó elfogadni. “Rendben akkor adjon 50Ft-ot!” Felelte a bácsi és a nő eleget is tett, majd előkapta NAV igazolványát és bejelentette neki, hogy ellenőrzés volt és legyen kedves vele fáradni, ahol megírják a jegyzőkönyvet. Mint utólag kiderült 300.000 Forintra bírságolta az Adóhatóság a szerencsétlenül járt ‘adócsaló’ bácsit.

Egy átlagos ember reakcióját inkább most nem is említeném, mert csupa csillagos karaktert kellene a cikkben megjeleníteni.

Szerény véleményem szerint szánalmas, hogy egy ellenőrzésre jogosult revizor ilyen megtévesztő magatartást tanúsít. Segítségre szorulónak mutatja magát, majd egy segítőkést mit sem sejtő embert csőbe húz. Különösképpen furcsa a helyzet, hiszen még a 10 parancsolat is megírja, hogy kötelességünk embertársainkon segíteni.

Önök szerint milyen ember az, aki képes ilyet tenni mit sem sejtő, a megélhetésükért küzdő termelőkkel? Ez a hozzáállás nem sok országban működik hasonlóképpen, hiszen szem előtt tartják az adott személy hátterét. Jelen helyzetben a NAV kíméletlenül a lehető legmagasabb bírságot szabta ki, a maga 300.000 magyar forintjával. GRATULÁLUNK!