Rengeteg emberük van a kontinensen, akik csak arra a parancsra várnak, hogy mikor öljék meg az európaiakat…
Harry Safro Németországban született. 2015-ben utazott Szíriába, hogy csatlakozzon azIszlám Államhoz.

Amikor azonban a 27 éves férfi visszatért Németországba, Brémában letartóztatták a rendőrök. Nem véletlenül tért vissza Európába.

Egy terrortámadás terveivel küldték haza a dzsihádisták.

Hazatérése előtt a terrorszervezet egyik vezetője azt mondta neki és egy német barátjának: vissza kell utazniuk Németországba, és ott kell kivárniuk a támadási parancsot.

Őszintén beszélt a helyzetről:

Rengeteg emberünk van Európában, akik csak arra a parancsra várnak, hogy támadják meg az európaiakat.

És ez még a párizsi és brüsszeli terrortámadások előtt történt. A két férfinak azt mondták: az Iszlám Államnak rájuk most Németországban van szüksége.

„Végig azt mondták, valami olyat szeretnének, ami egy időben zajlik: sok-sok támadást rendeznének egyszerre Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban.”

Safro, aki most börtönben ül, azt mondta, Franciaországban rengeteg az önkéntes terroristajelölt.

Az egykor postásként dolgozó férfi azt mondta, több száz dzsihádista utazott vissza Európába.A toborzók elsősorban olyan embereket keresnek, akiknek már van bűnözői múltjuk – ez ugyanis a szervezett bűnözésen belüli kapcsolatrendszert is jelenthet. Ez pedig olyan emberekhez vezetheti el a terroristákat, akiknek van gyakorlata hamis útlevelek előállításában, vagy éppen emberek csempészésében…