Tuzson Bence szerint a tavalyi másfél millió után idén félmillió migráns érkezett Európába, és az érkező emberek száma továbbra sem csökken.
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint október másodikán a magyar embereknek meg kell állítaniuk Brüsszelt, amely egy városnyi illegális bevándorlót telepítene Magyarországra, ezzel növelve a terrorizmus és a bűnözés kockázatát.

Az Európai Unió millióknak adna meghívót a kontinensre azzal, ha magához venné a menekültkérelmek elbírálását és megvalósítaná az Európába érkezők kötelező elosztási rendszerét. Brüsszel ahelyett, hogy megállítaná a bevándorlást, futószalagon szállítaná be az embereket az Európai Unióba. Az újonnan érkező illegális bevándorlók egyedi kérelmét is a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták bírálnák el. Ennek a folyamatnak Magyarország is áldozata lenne, hiszen a magyar emberek akarata ellenére telepítenének tízezreket az országba." – mondta az államtitkár.
A politikus figyelmeztetett, hogy a kontinensre az előző évben másfél millió ember érkezett, és az idén is már több mint félmillióan jutottak be az Európai Unió területére. A statisztikákból kiderül, hogy a migrációs nyomás továbbra sem csökken.


Tuzson Bence példaként említette, hogy csak Líbiában jelenleg is egymillió, a török táborokban pedig további hárommillió ember várakozik arra, hogy elindulhasson Európába. 

Brüsszel bevándorlónként 78 millió forintos büntetést szabna ki a kényszerbetelepítést megtagadó tagállamokra, amit a kormány elfogadhatatlannak tart. Magyarország nem írt alá semmilyen szerződést vagy megállapodást, amelyben lemondott volna arról az alapvető jogáról, hogy eldöntse, kikkel élhetünk együtt." – fogalmazott az államtitkár. 

VIA