Miután múlt kedden Franciaországban a terroristák megöltek egy papot, idehaza országszerte megerősítették a vallási helyek védelmét
Bár nincs nyilvános információ, hogy Magyarországon közvetlen veszély fenyegetné a templomokat, a magyar kormány kiküldte a rendőröket a misékre és istentiszteletekre. A Belügyminisztérium szerint a rendőröknek nem kell részt venniük a vallási szertartásokon, elég kívül járőrözni.

A Belügyminisztérium az Indexnek azt írta, hogy “az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében” a rendőrség a templomok, valamint az egyházi intézmények környékén kiemelt figyelmet fordít a rendőri jelenlét biztosítására, különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggő rendezvények időpontjaiban.

Nem külön járőröket mozgósítanak, a jelenlétet “a napi közterületi rendőri feladatok végrehajtása keretében” biztosítják. A Belügyminisztérium közölte azt is, hogy az ellenőrzés a templomok és vallásgyakorlással összefüggő célokat szolgáló más épületek környékére terjed ki, “a vallásos szertartásokon, rendezvényeken a rendőri állomány nem vesz részt”.
Forrás: index.hu