Az Eötvös Cirkusz 2016-os új műsora Jászberényben a Legendák világába kalauzolja el nézőit. A műsorban több legendás történet jelmezében mutatkoznak be a fellépő művészek: a vendégek találkozhatnak Rómeó és Júliával, Az oroszánkirály meséjéből igazi vadállatokkal, oroszlánokkal, Mary Poppinssal és az állatseregletével, Szépséggel és a kedves Szörnyetegével, Esmeraldával a Notre Dameból, és a Vadnyugati Hatosfogat tagjaival.
Az idei turnén láthatják Magyarország legnagyobb utazó állatkertjét, melyben 120 állatot tekinthetnek meg. Hetven idomított állat tűnik fel a porondon: többek között zebra, dromedár, kenguru, rénszarvas, mosómedve, láma, páva, tarajos sül, sas,amerikai bagoly, papagáj, borz, póni, pelikán, leguán, krokodil, óriás kígyó, armadilli, szamár, teve, birka, kecske, nagy sörényes fehér oroszlán, rózsaszínű tigris és bengáli tigris mind-mind fellép a kicsik és nagyobbak örömére. A társulat hiszi, hogy egy igazi csemege lesz ez a cirkuszt szerető közönségnek. A gyermekek Madagaszkár leghíresebb mesefiguráival is találkozhatnak valamint Steven bohóc legújabb bohózatait láthatják. A világhírű Eötvös Cirkusz, a családok cirkusza most is sok újszerűséggel lepi meg a közönséget Jászberényben, augusztus 18-tól 21-ig.

Ugyanebben az időpontban Szolnokon az Időutazó című műsorral lép fel az Eötvös Cirkusz társulata, mely Magyarországon sosem látott elemekkel fűszerezi a hagyományos cirkuszt és a modern interaktív show műsorok látványos elemeit. A megyeszékhelyen professzor Pom Pom bohóc vezeti a közönséget ezen a különleges utazáson, melyben a múlt, a jelen, a jövő és a dimenziók között vándorol időutazó csapatával. A nézők visszautaznak több millió évet a dinoszauruszok és ősemberek világába. Megelevenedik Noé bárkája az állatok sokaságával, feltűnik a Nílus királynője, Kleopátra pedig a magasba száll.

Légtornászok és akrobaták lélegzetelállító produkciója teszi felejthetetlenné a mutatványt, majd római gladiátorok harcolnak az elefántok körében. Igazi dimenzió-ugrásra hívnak mindenkit egyenesen a Tatuinra: lesz itt fénykardok harca, zsonglőrök csillagközi háborúja. Kicsiket és nagyokat a tündérek meséje csábítja el a fantázia világába, mely csupán egy karnyújtásra lesz a nézőktől. Az időutazó kalandos útja a múlton át a jövőbe repít, ahol kiderül, milyen a jövő cirkusza, a jövő Eötvös Cirkusza.
Szolnok és Jászberény után Karcagra is elutazik az Eötvös Cirkusz: augusztus 25-től 28-ig ugyancsak az Időutazó produkcióval lepi meg a közönséget a negyven fős társulat, akiknek életébe a facebookon is bepillantást nyerhetnek a cirkusz rajongói.

Mi pedig most Eötvös Loránd segítségével kukkantunk a kulisszák mögé. A cirkuszigazgató elmondta, nem véletlen, hogy a társulat kétfelé vált. A száztagúvá bővült munkatársi kör ugyanis „kettészakadva” sokkal több helyen tud megfordulni, mintha csak egy társulat dolgozna. Loránd szerint a cirkuszra igenis van igény, nem csak a nagyvárosban várják a kicsik és nagyok az artistákat, bohócokat, hanem a kisebb településeken is. Ők pedig szeretnének sokfelé eljutni és elvarázsolni a gyerekeket, felnőtteket, ezért a két társulat, a két szuperprodukció.

Kérdésünkre, vajon a nyár a nyaralásról szól-e, Eötvös Loránd elárulja, szó sincs róla. A nyár a főszezon, ilyenkor utaznak a legtöbb helyre, ilyenkor lépnek fel a legtöbbször.

– Szerencsére a vakáció első két hetében sikerült eljutnunk Olaszországba, ott gyűjtöttünk erőt az előttünk álló munkás nyári hónapokra. Egyébként pedig télen szoktunk jól megérdemelt pihenésre menni – tette hozzá Eötvös Loránd, akinek az egész családja a cirkuszban dolgozik: sógora a műszaki vezető, nővére a pénzügyi igazgató, ő pedig feleségével a színpadi képért felelős.