Az ukrán konfliktusban harcoló Tornádó alakulat önkéntes katonáinak egy csoportjáról derült ki, milyen borzalmas időtöltéssel szórakoztatják magukat a harcok szünetében: kisgyerekeket erőszakolnak meg, a szexorgiákról pedig videókat is készítenek.
Amikor az egység katonáit őrizetbe vették, elkobozták a telefonjaikat is. Ekkor találták meg a szexorgiák és erőszakolások fotóit, videóit – írja az RT News.

“Néhányan szinte még csak kisbabák voltak. Az anyákat kényszerítették, azzal fenyegették, hogy megölik a gyerekeket, ha nem adják át őket a katonáknak. Kiskorú lányokat erőszakoltak meg. Ezek nem emberek, hanem állatok.” – mondta Tatyana Chronovol képviselő.

Még június közepén tartóztattak le nyolc önkéntes Tornádó-katonát. Őket azzal vádolták, hogy elrabolták és kínozták az ukrán lakosokat, valamint kifosztottak és csoportosan megerőszakoltak egy férfit Liszicsanszkban. A nyomozás jelen állása szerint a csoport egy kínzókamrát állított fel egy helyi iskola alagsorában.

A Tornádó egységet még 2014 októberében hozták létre az ukrán belügyminiszter utasítására. A Shakhtersk önkéntes zászlóaljjal álltak kapcsolatban – ezt azonban az állandó fosztogatások miatt feloszlatták.

Az ukrán konfliktus elmúlt két évében közel 9500 ember halt meg – köztük hét magyar katona -, és több mint 22 ezren megsebesültek az ENSZ adatai szerint.