Egy 23 éves férfi annyira elfáradt, hogy úgy döntött, lefekszik egy kicsit aludni egy szelektív szemetesbe Oregonban. Csak a szerencsét múlott, hogy túlélte a döntését.
Ivan Roalio Mendez Perez békésen szundikált a kartonokkal telipakolt szemetesben, mikor megérkezett a kukásautó, amelybe a konténer teljes tartalmát beleborították – a férfival együtt. Az automatikusan működő raktérben pedig azonnal megindult a tömörítési folyamat. Pereznek szerencséje volt: sikerült felhívnia magára a sofőr figyelmét. A megmeneküléséig azonban néhányszor bekerült a tömörítő-zúzógépbe, így eltörött a lába – írja az Independent.

Eric Carter rendőrkapitány szerint Pereznek hatalmas szerencséje volt, ez a kis alvás könnyen az életébe kerülhetett volna, ha a sofőr nem hallja meg a kiabálását. Végül a tűzoltók mentették ki a fiatal férfit. Perezt kórházba szállították, de már jól van.

A hulladékelszállításért felelős vállalat dolgozói rendszeresen felhívják az emberek figyelmét arra, hogy mennyire veszélyes a szemetesekben aludni, vagy éppen azokban „búvárkodni”. Az automata módszer miatt ugyanis a sofőrök nem szállnak ki a kukásautóból, nem ellenőrzik, hogy van-e valaki a konténerekben.