Soros György magyar származású amerikai milliárdos ernyőszervezete, az Open Society Foundations mindent megtesz azért, hogy a tömeges migráció normális, elfogadott dologgá váljon az európai nemzetek számára. A pénzemberről kiszivárgott adatok szerint Soros abban érdekelt, hogy a migránsáradat okozta káoszból politikai tőkét kovácsoljon, és 8 millió dollárt utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktív szerepet vállalnak a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában.
Az illegális migráció normálisként történő elfogadtatása a Soros György által létrehozott nemzetközi hálózat egyik legfőbb feladata – ez derül ki az Open Society Foundations (OSF) most ismertté vált, kilencoldalas belső feljegyzéséből. Az írásmű szerint az üzletember a migránsokat megillető minél több jog elérésén dolgozott, és ennek érdekében mintegy nyolcmillió dollárt, azaz 2,2 milliárd forintot utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában vagy adott esetben destabilizálásában. A 2016. május 12-i dátummal keltezett Migration Governance and Enforcement címet viselő feljegyzés a Soros-hálózat tevékenységének, a migránsok politikai helyzetbehozásának erőfeszítéseiről szól.

Az amerikai milliárdos célja egy homogén világállam lehet


A dokumentum tételesen felsorolja azokat a politikai beavatkozásokat és pénzügyi támogatásokat, amelyek a 2015-ös és 2016-os évben a migránsáradat résztvevőit és annak agitátorait segítették. Mint írják, a 2010-es évek kezdetétől vállalt feladatuknak megfelelően 2020-ig mindent elkövetnek azért, hogy a tömeges migráció elfogadott dologgá váljon az európai nemzetek számára. Az összefoglalóban az OSF arra hívja fel a Soros-hálózat partnerszervezetei­nek figyelmét: mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a határellenőrzések megszűnjenek, a migránsok visszatoloncolása lehetetlenné váljon, és egyre több joguk legyen.

A feljegyzés Soros magyarországi tevékenységével kapcsolatban kitér a Budapesten működő Közép-európai Egyetem finanszírozására is, mint olyan szervezeti elemére Soros hálózatának, amelyet a spekuláns annak érdekében működtet, hogy ott a migránsáradatot pozitív színben feltüntető politikai nézetek, vélemények születhessenek.

Lánczi Tamás: világállam Nemzetek Nélkül


– Ezzel a dokumentummal ismét bizonyítást nyert, hogy a migrációs folyamat mögött Soros György és a hozzá köthető úgynevezett civil szervezetek állnak – nyilatkozta lapunknak Lánczi Tamás. A Századvég vezető elemzője szerint Soros és társai úgy érzik, hogy elérhető közelségbe került egy világkormány létrehozása, amelynek saját felfogásuk szerint ők az építőmesterei. Ennek érdekében pontos dátumokkal és tervekkel rendelkeznek arra vonatkozóan, hogyan építsenek fel egy határok, országok és nemzetek nélküli, homogén kultúrájú világállamot – fogalmazott Lánczi Tamás.