Hamburgban többen Iszlám Állam és “Saría Rendőrség” feliratokat láttak járműveken. A németek ezért attól félnek, hogy inzultus éri őket. A rendőrség azonban nem tud semmiféle szélsőséges “matricákról”.
Több szemtanú is azt állítja, hogy a német városban Iszlám Állam feliratot és “Saría Rendőrség” szlogeneket láttak autókon. A német Die Welt riportja szerint a németek attól félnek, hogy az országba visszatértek az ún. saría járőrök, akik már 2014-ben is zaklatták Wuppertal lakosait.

Egy hölgy azt állítja, hogy egy autóban (melyen a feliratok voltak) három muzulmán nő utazott, akik szinte a teljes arcukat eltakaró burkát viseltek. A gépjármű hátulján egy hatalmas kék logó szerepelt: “Saría Rendőrség.”

Az eredeti szervezet még 2014-ben alakult a radikális iszlamista prédikátor Sven Lau kezdeményezésére. A csoport feladata az volt, hogy rendszabályozza azokat a muszlimokat, akik “nem iszlamista” és különböző tiltott tevékenységeket folytattak. Az afféle “erkölcsrendészetnek” tekinthető járőrök láthatósági mellényeket viseltek, melynek hátoldalán a “Saría Rendőrség” felirat volt látható. A szervezet alapítóját az idén letartóztatták a hatóságok, mivel Sven Lau kapcsolatban állt az Iszlám Állammal, illetve többször toborzott harcosokat a terrorszervezetnek Németországban.

Nemrég egy hamburgi politikus is kifejezte aggályait azzal kapcsolatban, hogy a “Saría Rendőrség” újra aktivizálódott Németországban, mindez pedig komoly veszélyt jelent a német állampolgárokra. Épp ezért arra kérte a város szenátusát, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy kiderítsék: ismét működik-e a szervezet.

A Die Welt riportja szerint azonban nem csak Hamburgban tűntek fel szélsőséges iszlamista jelképek. A dammtori vasútállomás környékén szemtanúk Iszlám Államos matricát láttak egy autóbusz visszapillantó tükrén.

Forrás: breitbart.com