Hozzávalók / 12 adag

kuglóf
50 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
20 dkg vaj (puha)
13 dkg nádcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1.5 dl tej
1 lime-ból nyert lime héja
12 dkg feketeribizli

máz
1 lime-ból nyert limelé
15 dkg porcukor (kb.)
30 ml szörp (2 evőkanálnyi ribizliszörp)

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével beleütjük a tojásokat. Felöntjük és elkeverjük a tej felével, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a lime héjat és a maradék tejet.
Egy kuglóf- vagy koszorúformát kivajazunk, és belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a gyümölccsel, végül rákanalazzuk a maradék masszát. 180 fokon, kb. 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha kész, hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd rácsra tesszük.
Folyékony fondanttal, vagy porcukorból és a lime levéből kevert cukormázzal vonjuk be, némi ribizliszörpöt hozzáadva.