A listát még visszavonulása után is Gisele Bündchen vezeti.
A Frobes Magazin idén is összeállította az elmúlt évben legjobban fizetett modellek listáját. Gisele Bündchen, a 36 éves brazil topmodell, aki az olimpia megnyitóján mutatta be utolsó kifutós felvonulását, még mindig háromszor akkora gázsit zsebelt be, mint bármelyik másik modell a világon, így toronymagasan vezeti a listát, tartva a helyét 2002 óta.

Gisele Bündchen (@gisele) által közzétett videó,

A második helyen a Vicotria'S Secret angyal Adriana Lima végzett, de innentől már kevésbé vannak nagy különbségek a modellek éves keresetében. Alig maradt le mögötte Kendall Jenner, az új generáció kedvence, aki az Instgram-lájkokban viszont már vezeti a listát, és az elmúlt évben számtalan kampányban és divatanyagban láthattuk. Legjobb barátnője, Gigi Hadid, és Rosie Huntington-Whiteley osztoznak a lista következő helyén.

Kendall Jenner (@kendalljenner) által közzétett fénykép,

Utánuk a szintén kifutóról visszavonult Cara Delevigne jön, majd további Victoria's Secret angyalok. Kate Moss már csak a 13. helyen van, Palvin Barbira pedig igazán büszkék lehetünk, hogy 17-ként került fel a listára, Jasmine Tookes, Taylor Hill és Lily Aldridge társaságában - ezzel végre egy magyar modell is van a Top 20-ban.


Barbi főként annak köszönheti az előkelő helyezést, hogy több parfüm arca is volt az évben: ő vitte a a Giorgio Armani di Gioia, a Cartier de Lune és a Lagerfeld Private Club kampányát, de a L'Oreal és a Chanel hirdetéseiben is feltűnt. Több vitát kavart a Sports Illustratednek készült fürdőruhás sorozata, de a számokkal nem lehet vitatkozni: a magyar szépség megállíthatatlanul tör előre a divatiparban.

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által közzétett fénykép,

A legjobban fizetett modellek 2016-ban

1. Gisele Bündchen: 30,5 millió dollár
2. Adriana Lima: 10,5 millió dollár
3. Kendall Jenner, Karlie Kloss: 10 millió dollár
5. Gigi Hadid, Rosie Huntington-Whiteley: 9 millió dollár
7. Cara Delevingne: 8,5 millió dollár
8. Liu Wen, Candice Swanepoel: 7 millió dollár
10. Miranda Kerr: 6 millió dollár
11. Natalia Vodianova, Lara Stone: 5,5 millió dollár
13. Doutzen Kroes, Alessandra Ambrosio, Kate Moss: 5 millió dollár
16. Joan Smalls: 4,5 millió dollár
17. Jasmine Tookes, Taylor Hill, Lily Aldridge és Palvin Barbara: 4 millió dollár