A ha­tal­mas, tag­ba­sza­kadt, csa­vargó kül­sejű férfi egy tö­ré­keny nőt ré­mí­tett ha­lálra. A fi­a­tal nő maga sem hitte volna, hogy meg­men­tik az őrült­től…
Közlekedési eszközökön többé már nem leszünk biztonságban? Marietta szerdán reggel negyed nyolc körül ért a 6-os villamossal a budapesti Széna térre. Az álmos hajnalon feltűnt neki egy hatalmas, tagbaszakadt fickó, aki egy nyitott doboz sört szorongatva szállt fel a Combino második ajtaján.

Hatalmas léptekkel haladt, nézelődött, egyszerűen látszott rajta, hogy bele akar kötni valakibe – mesélte a -nak Marietta. A férfi ledobta magát az egyik ülésre, felrakta a lábát a szemközti székre, majd vigyorogva körbenézett, felugrott, és a szemközt ülő 20 év körüli nő arcába üvöltött!

– Bennem megállt az ütő, azt hittem, megpofozza vagy megkéseli szegény lányt – idézte fel még mindig feldúltan Marietta. A fiatal nő is ettől retteghetett, mert hangos sikoltozásba kezdett, legalább egy percig nem hagyta abba.
S ekkor olyasmi történt, amire az utazóközönség biztosan nem számított…

Egy 18 év körüli vékony és egy harmincas magas férfi a támadó és a lány közé lépett, majd a Mechwart liget megállónál a hónaljánál fogva felnyalábolták a hatalmas bajkeverőt és ledobták a villamosról, majd ők maguk is eltűntek.

– Annyira szeretném nekik megköszönni a hősiességüket, megérdemlik! Senki másnak nem volt lélekjelenléte ehhez! – lelkesedett Marietta, hozzátéve: miután a férfiak eltávolították a rémet a villamosról, a jármű ment tovább. Szerinte a sofőrnek hallania kellett volna a lány vérfagyasztó sikolyát, mégsem kérdezte meg, segíthet-e bármit…