Egy marseille-i élménypark szeptember 17-én csak olyan nőket fog beengedni területére, akik az iszlám előírásoknak megfelelő fürdőkosztümben jelennek meg.  
Ezzel összhangban minden 10 évnél idősebb fiút és férfit kitiltanak arra a napra a medencékből. Ugyanis a helyi muszlim közösség érdekérvényesítő szervezete, a “Smile 13” így szeretné népszerűsíteni az iszlám hitet a nők körében. Az ominózus napon csak “burkinit” viselő lányok léphetnek majd be a park területére, amely nyaktól térdig elfedi a testüket.

A marseille-i kerületi polgármester, Valerie Boyer azonban elítélően nyilatkozott az eseményről, miszerint az ilyen jellegű kezdeményezések ellentétesek a francia állam szekuláris koncepciójával, utalva arra is, hogy a burkát Franciaországban tiltották be elsőként Európában.

Sem az élménypark, sem a muszlim közösség érdekképviseleti szervezete nem adott ki közleményt a bejelentéssel kapcsolatban annak ellenére, hogy a közösségi médiában megosztó kommenteket hagytak követőik az oldalaikon.