A ZDF német országos köztelevízió Magyarországra költöző németekről közölt riportot, a liberális Süddeutsche Zeitung pedig Norbert Blüm volt kereszténydemokrata (CDU) munkaügyi minisztertől közölt Magyarországgal is foglalkozó írást. Ausztriában a Der Standard című liberális lap foglalkozott Magyarországgal.
A ZDF hírportálján Németek Magyarországra költöznek – Menekülés Merkel menekültpolitikája elől címmel közölt összefoglalót, amelyben a szerző, Stephan Merseburger kiemelte: már régóta költöznek németek a Balatonhoz, mert ott olcsó az élet, és otthonosan érzik magukat, most viszont más okból telepednek le a tónál, mégpedig azért, mert Orbán Viktor magyar kormányfő olyan politikát folytat, amelyet hiányolnak Angela Merkel német kancellártól, jelesül “kerítést épít a menekültek ellen”.

Ezért költöznek a Balatonhoz

Egyebek között hozzátette, hogy Orbán Viktor a nyugat-európai bevándorlási célországokban kialakult “bevándorlási társadalmak ellenmodelljeként fogja fel Magyarországot”, azt hirdeti, hogy a “multikulti megbukott, a muzulmánok bevándorlása terrorral jár”, Magyarország viszont “harmonikus ország, amelyet eddig megkímélt a terror”, és ezzel nemcsak a magyar lakosságnál “szerez jó pontokat”, hanem újabb “erős érveket” sorakoztat fel a Balatonhoz költözés mellett.

Hozzátette, hogy Magyarország csak az állami segítségre nem szoruló és keresztény emberek felé fordul “nyíltsággal és vendégszeretettel”, másokkal szemben viszont a “kérlelhetetlen bezárkózás” elvét követi, éppen ez tetszik annak a talán ezer németnek, aki a menekültválság miatt  telepedett le a Balatonnál.

Forrás: hirado.hu