Hozzávalók / 4 adag

Tészta
1 teáskanál cukor
1 dl tej
1 késhegynyi instant élesztő
20 dkg finomliszt
só ízlés szerint
5 csepp olívaolaj
1 dl víz

Feltét
1 gerezd fokhagyma
11 dkg szardínia (paradicsomos szószban)
0.5 db hegyes erős paprika
1 db paradicsom
0.5 db újhagyma zöldje
só ízlés szerint
1 csipet fekete bors

Elkészítés

Tészta
Egy csészében a cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, sózzuk, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
Egy meleg helyre tesszük, hagyjuk, hogy megkeljen.
Amikor a tészta már szépen megnőtt, kör alakúra formázzuk, s forró olajban kisütjük.

Feltét
A paprikát és az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük.
A forró lángost bekenjük a fokhagymával, a maradékot ráaprítjuk. Rápakoljuk a szardíniát a szósszal, a paradicsomot, a paprikát és az újhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk.
Azonnal - még forrón - fogyasztjuk. Jól esik mellé egy könnyű vörösbor vagy rosé.