Egy Seat és egy Honda ütközött össze a 85-ös főúton, Petőháza térségében, a vasúti átjáró közelében hétfő délután. Az egyik sérültet tűzoltók vágták ki az autóból.
Kollégánk helyszíni tudósítása szerint a balesetnek két súlyos és egy könnyű sérültje van. Az elsődleges információk szerint a karambol okozója  - egy Seat Ibiza -, vélhetően szabálytalanul előzött és ütközött egy Hondával. A vétlen járműben egy fiatal pár ült, a fiú súlyos sérüléseket szenvedett. A Seatból a petőházi önkéntes tűzoltók vágták ki a másik súlyos sérültet.

A soproni és a kapuvári hivatásos egységek mellett a petőházai önkéntes tűzoltók is a helyszínre értek. Kiérkezésük előtt a mentők egy sérültet kiemeltek az egyik kocsiból. Egy súlyos sérültet a tűzoltók feszítővágóval szabadítanak ki - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárta. A rendőrök a Kapuvár felől érkezőket Fertőendréd irányába, a Nagycenk felől érkezőket pedig Petőháza belterületére terelik.