Erdogan kétszer is kijátszotta a halát a Törökországi puccskísérlet idején, állítja a török kormánypárti, Yeni Safak nevű újság.
A lap arról számol be, hogy először akkor győzte le a halált a török elnök, mikor idő előtt megszakította nyaralását.

Erdogan Marmarisban nyaralt egy fényűző hotelben mikor értesült a puccsról. Először úgy gondolta, hogy a hotelban marad, de valamiért mégis elhagyta azt, hogy Isztambulba repüljön. Éppen, hogy kilépett a épületből, egy perc múlva lecsaptak a puccsista katonák.
A második alkalom is a puccs estélyén történt.

A török elnök a hotelből a repülőtérre sietett és azonnal Isztambulba repült, de a puccsisták F-16-os vadászgépeket küldtek, hogy lelőjék Erdogan gépét. A gép személyzete értesülve a támadásról irányt változtatott és Izmit városa felé fordította a repülőt. Az Isztambul felől érkező vadászgépek üldözőbe vették és csupán néhány kilométerre voltak a lőtávoltól mikor vissza kellett fordulniuk a bázisra mert fogytán volt az üzemanyaguk. A török elnök gépe így sértetlenül elérte a város repülőterét szombat hajnalban.

A török puccskísérletben több, mint ezer ember vesztette életét, tízezreket tartóztattak le, és csaknem százezer ember vesztette el a munkáját.

A puccskísérlet kitervelésével az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot vádolja a török elnök, de Amerika nem adja ki Törökországnak.

Forrás: rt.com