A magyar férfi vízilabdaválogatott elbukta az olimpiai negyeddöntőt Rióban. A szövetség elnöke őszintén értékelte a kudarcot.
A magyar válogatott büntetőkkel bukta el a Montenegró elleni olimpiai negyeddöntőt, és a szövetség elnöke, Kemény Dénes szerint szó sincs balszerencséről. Pontosan tudja a kudarc okát:

Az ötméteres-párharc nem orosz rulett. Be kell lőni, ki kell védeni, és aki többet értékesít, az megérdemli a továbbjutást.

A magyarok ráadásul rendszeresen gyakorolják a büntetődobásokat.”

A Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta: a döntetlennel végződő rendes játékidőt követő dobások során lelkileg és szakmailag is kiváló állapotban kellene lenniük a játékosoknak.

“A hullámzó egyéni teljesítmények nem voltak biztatóak, egy-két fontos játékos egyáltalán nem kapta el a fonalat. A kapusok jó teljesítménye mindig hozzájárul egy csapat jó szerepléséhez, ez pedig kedden az ellenfelet segítette.”

A magyarok a folytatásban először a házigazda brazil együttessel találkoznak az 5-8. helyért, míg a nők ma este elődöntőt vívnak az Egyesült Államok ellen.

Forrás: ripost.hu