A Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából közel 50 gyermek vehet részt az egy hetes balazséri gyermektáborban. A Szeretetszolgálat célja, hogy minőségi kikapcsolódást nyújtson a hátrányos helyzetű, kárpátaljai gyermekek számára. A táborban Kovács Dániel, egy népzenei tehetségkutató műsor tavalyi döntőse is zenélt a gyerekeknek.
A Református Szeretetszolgálat egész héten izgalmas programokkal tölti meg a gyerekek napjait a kárpátaljai Balazséron rendezett nyári táborában. Játékokkal, kirándulással, minden délelőtt interaktív könyvklubbal, sportolási lehetőséggel és csapatversenyekkel is készültek. Az Olimpia ideje alatt pedig különösen nagy figyelmet fordítanak a sportolás és a rendszeres testmozgás megszerettetésére.

A tábor harmadik napján Kovács Dániel, a Református Szeretetszolgálat által életre hívott Nyilas Misi Ösztöndíj program egyik nyertese hegedült a gyerekeknek. Dániel a tavalyi évben döntőbe jutott a Fölszállott a páva elnevezésű népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban.

A Nyilas Misi Ösztöndíj Program révén a Szeretetszolgálat tehetséges, ám rászoruló gyermekeket támogat. Az ösztöndíjra minden év őszén pályázhatnak a magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő, valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsésztudományban kiemelkedően tehetséges, 5–12. évfolyamos tanulók.