Észak-Korea az elmúlt hónapokban szinte minden környező országgal összeveszett, mivel a kommunista ország fenyegető rakéta kísérleteket hajtott végre és jelképesen hadat üzent az Egyesült Államoknak. Észak és Dél Korea között pedig érvényben van a hadüzenet a koreai háború óta. Nemrégiben Észak-Korea közölte, hogy melyik városokra fog nukleáris csapást mérni és úgy tűnik ez már sok volt a délieknek.
Dél-Korea most úgy döntött, hogy véget vet az északi fenyegetésnek.

Bejelentették, hogy olyan rakétarendszert telepítenek, ami képes lesz kijátszani az északi védelmi rendszert és úgy elérni a célokat, hogy az északiak csak akkor vesznek róla tudomást mikor a rakéta már becsapódott.

Még az év vége előtt megérkeznek Németországból a Taurus rakéták, amiket amerikai GPS rendszerrel látnak majd el. Ha hadrendbe áll az új rendszer Dél-Korea képes lesz Észak szinte bármely katonai létesítményére megelőző csapást mérni úgy, hogy az ellenség nem tud majd válaszcsapást indítani.

A Dél-koreai védelmi miniszter elmondta, hogy országa lesz az első, aki ilyen rendszert fog használni Ázsiában, ugyanakkor nagy a tét hiszen Kim Jong-un bármikor úgy dönthet, hogy nukleáris csapást mér Dél-Koreára.

Forrás: dailystar.co.uk