Amellett, hogy ízletes kiegészítője gyümölcssalátáknak, de akár húsos ételeknek is, ez a trópusi gyümölcs rendkívül sok jótékony hatással rendelkezik, többek között erősíti a csontokat és megelőzi, illetve enyhíti az ízületi gyulladást, emellett pedig még fogyaszt is!
1. Ásványi anyagokban gazdag

Rengeteg B6, C-vitamin, folsav, magnézium, kálium, niacin és egyéb vitamin és áványi anyag található benne, ami elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez.

2. Erősíti a csontokat!

Egy csészényi ananász a napi szükséges mangán 76%-át tartalmazza, ezáltal megelőzi a csontritkulást.
3. Serkenti az emésztést

Fogyókúrázóknak ideális, ugyanis serkenti az emésztést, nehéz fogások után nagyszerű desszert, még cukorbetegek is fogyaszthatják.

4. Csökkenti a vérnyomást

Ha magas vérnyomással küzdesz, érdemes naponta fogyasztanod, káliumtartalma miatt ugyanis jótékonyan hat a vérnyomásra, és csökkenti a fokozott sóbevitel káros hatásait.

5. Fehéríti a fogakat

C-vitamin tartalma miatt megelőzi a fogínygyulladást, a fogvesztést, ezen kívül pedig fehéríti a fogakat.

6. Megnyugtatja a gyomrot

A háborgó gyomor egyik ellenszere az ananász, ugyanis beállítja a gyomor természetes savszintjét, azonban ne fogyasszuk túlzott mértékben, mivel önmagában is savas!

7. Selymesebbé teszi a bőröd

C-vitamin tartalma miatt segít a szervezetednek az új bőr előállításában, így megelőzi, csökkenti a gyulladásos tüneteket és selymesebbé teszi a bőrt.
8. Enyhíti az ízületi fájdalmakat

Az Arthritis alapítvány azt ajánlja az ízületi bántalmakban szenvedőknek, hogy fogyasszanak minél több ananászlét, mivel nem szteroid tartalmú gyulladáscsökkentőként működik, ezáltal csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.